Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας συνεχούς χρήσης με 4m κοντάρι GENIUS SPIN 424

Μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας συνεχούς χρήσης με 4m κοντάρι GENIUS SPIN 424

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Availability: καλέστε μας

Χωρίς ΦΠΑ: 1.047,58 € Με ΦΠΑ: 1.299,00 €
ή

Γρήγορη Επισκόπηση

Αυτόματη ηλεκτρομηχανική μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας κατάλληλη για πολύ υψηλή συχνότητα χρήσης και μικρά έως μεσαία ανοίγματα. Η μέγιστη συχνότητα χρήσης της μπάρας στους 20°C είναι S3-100% (συνεχής χρήση) δηλαδή περισσότερα από 450 ανοιγοκλεισίματα ανά ώρα. Η ενδεικτική ταχύτητα ανοίγματος / κλεισίματος είναι 4 sec.

Bookmark and Share

Αυτόματη μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN

Double click on above image to view full picture

Σμίκρυνση
Μεγέθυνση

Περισσοτερες Οψεις

 • Αυτόματη μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN
 • Αυτόματη μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN
 • Αυτόματη μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN
 • Αυτόματη μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN

Λεπτομέρειες

24 VDC - Εντατική χρήση

Η ηλεκτρομηχανική μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN 424 με κοντάρι αλουμινίου 4m αποτελεί την ιδανική επιλογή όταν έχουμε ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα χρήσης, δηλαδή περισσότερα από 450 ανοιγοκλεισίματα ανά ώρα, και μήκος ανοίγματος έως 4 μέτρα. Η ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος της μπάρας είναι 4 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη μπάρα λειτουργεί με τάση 24 VDC και γι' αυτό το λόγο είναι κατάλληλη για συνεχή χρήση (δεν υπερθερμαίνεται ο κινητήρας). Η μπάρα GENIUS SPIN 424 μπορεί προαιρετικά να συνδεθεί με κιτ μπαταρίας το οποίο φιλοξενείται στο εσωτερικό της μπάρας, για λειτουργία σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.


Τυπική εγκατάσταση μπάρας ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPIN


Οι αυτόματες μπάρες είναι κατάλληλες σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να ελέγξουμε / ρυθμίσουμε την κυκλοφορία οχημάτων. Χρησιμοποιούνται σε αποθήκες, χώρους φορτοεκφόρτωσης, βιομηχανίες, εταιρίες, εργοστάσια, σταθμούς διοδίων, parkings, γκαράζ, χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων, τραπεζών, κινηματογράφων κλπ.

Η σύνθεση GENIUS SPIN 424 με 4m κοντάρι περιλαμβάνει:

 • Χαλύβδινο κουτί μπάρας από γαλβανισμένη λαμαρίνα βαμμένο ηλεκτροστατικά σε κίτρινο χρώμα
 • Βάση στήριξης με αγκύρια
 • Μοτέρ ηλεκτρομηχανικό 24 VDC / 100 Watt
 • Πίνακα ελέγχου GENIUS LYNX 03 με ενσωματωμένο δέκτη
 • Κοντάρι αλουμινίου μήκους 4 μέτρων με ανακλαστικές ταινίες και προστατευτικό λάστιχο στο κάτω μέρος
 • Ελατήριο αντιστάθμισης βάρους του κονταριού
 • Κλειδαριά κορμού και κλειδί αποσύμπλεξης σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος
 • Αναλυτικές οδηγίες χρήσεως


Ο έλεγχος της μπάρας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους μεταξύ άλλων με μπουτονιέρα, τηλεχειρισμό, πληκτρολόγιο ή ακόμα και σύστημα ελέγχου πρόσβασης access control. Η μπάρα επίσης μπορεί να δεχτεί ένα μεγάλο πλήθος από σχετικά αξεσουάρ όπως σταθερό ή κινητό πόδι στήριξης του κονταριού, φανό ειδοποίησης λειτουργίας, φωτοκύτταρα ασφαλείας, κλειδοδιακόπτη, κεραία, ηλεκτρομαγνητικό βρόχο, μηχανισμό άρθρωσης και φωτιζόμενες λωρίδες κονταριού.

 

Τηλεχειριζόμενες μπάρες ελέγχου κυκλοφορίαςΗ μπάρα ελέχγου κυκλοφορία GENIUS SPIN 424 με κοντάρι αλουμινίου 4m είναι ηλεκτρομηχανική με μη αντιστρέψιμο ηλεκτρομειωτήρα που σημαίνει ότι το κοντάρι ασφαλίζει στην κλειστή και ανοιχτή θέση χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη κλειδαριά. Έχει ενσωματωμένο ελατήριο που αντισταθμίζει το βάρος του κονταριού το οποίο είναι 4 μέτρα. Έχει συμπαγή (compact) και ανθεκτική κατασκευή ενώ το κουτί που στεγάζεται ο μηχανισμός είναι κατασκευασμένο από χάλυβα με επεξεργασία ηλεκτροφόρησης (cataphoresis treatment) και βαμμένο με πολυεστερική βαφή πούδρας (RAL). Όπως όλες οι μπάρες διαθέτει ειδικό κλειδί αποσύμπλεξης για χειροκίνητη λειτουργία σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος


Μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας GENIUS SPINΗ μπάρα διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου ο οποίος διαθέτει πολλαπλές δυνατότητες προγραμματισμού όπως φρενάρισμα κατά το άνοιγμα και κλείσιμο του κονταριού, αυτόματο κλείσιμο, δυνατότητα προσθήκης συσκευών ασφαλείας (φωτοκύτταρα) και άλλων αξεσουάρ καθώς και πλήθος λειτουργιών. Η μπάρα ελέχγου κυκλοφορία GENIUS SPIN παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη συχνότητα χρήσης ως αποτέλεσμα της χρήσης πολύ καλών κινητήρων και μειωτήρων. Η μετατροπή από δεξιά σε αριστερή έκδοση γίνεται με μεγάλη ευκολία ενώ οι επαγγελματίες εγκαταστάτες του χώρου την προτιμούν καθώς η τοποθέτηση της γίνεται γρήγορα, εύκολα και συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης και χειρισμού.

Σε ειδικές περιπτώσεις η μπάρα διατίθενται και με κουτί μηχανισμού από ανοξείδωτο χάλυβα (inox) για χρήση σε ακραία διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Συστατικά μέρη αυτόματης μπάρας GENIUS SPINΤεχνικά χαρακτηριστικά  Spin 3Spin 4Spin 424Spin 6
Τάση λειτουργίας μοτέρ 230 VAC 230 VAC 24 VDC 230 VAC
Ηλεκτρομηχανικός μηχανισμός με ελατήριο αντιστάθμισης βάρους.
Κωδικός 6130026 6130027 58Α0761 6130028
Μοντέλο SPIN 3C ENC SPIN 4C ENC SPIN 424 SPIN 6C ENC
Ο παραπάνω κωδικός αφορά τον μηχανισμό, τον πίνακα ελέγχου, την συσκευή encoder και κουτί από χάλυβα με επεξεργασία ηλεκτροφόρησης, βαμμένο με πολυεστερική βαφή. Δεν περιλαμβάνεται κοντάρι και ελατήριο αντιστάθμισης.
Κωδικός 6130030 6130031   6130032
Μοντέλο SPIN 3C ENC INOX SPIN 4C ENC INOX   SPIN 6C ENC INOX
Ο παραπάνω κωδικός αφορά τον μηχανισμό, τον πίνακα ελέγχου, την συσκευή encoder και κουτί από ανοξείδωτο χάλυβα (inox). Δεν περιλαμβάνεται κοντάρι και ελατήριο αντιστάθμισης.
Μέγιστο μήκος κονταριού 3 m 5 m 7 m
Για κοντάρια μήκους άνω των 5 m συνιστάται και η εγκατάσταση σταθερού ποδιού υποστήριξης.
Χρόνος Ανοίγματος 2,5 sec 4,0 sec 8,0 sec
Μέγιστη συχνότητα χρήσης στους 20°C S3 - 50% S3 - 100%
(συνεχής χρήση)
S3 - 60%
Ενδεικτικός αριθμός κύκλων λειτουργίας (ανοιγοκλεισιμάτων) ανά ώρα στους 20°C ≥ 360 ≥ 225 ≥ 450 ≥ 130
Υλικό κατασκευής κονταριών Ανοδιωμένο αλουμίνιο
Τροφοδοσία ρεύματος 230 Vac (+6% -10%) 50 (60) Hz
Απορροφώμενη ισχύς 250 W 100 W 380 W
Απορροφώμενη ένταση 1.1 A 3.5 A 1.7 A
Θερμική προστασία της περιέλιξης του κινητήρα 140° C - 140° C
Πυκνωτής 12.5 μF - 12.5 μF
Μέγιστη ροπή 60 Nm 100 Nm 150 Nm
Θερμοκρασίες λειτουργίας -20°C έως +55°C
Χρώμα Πολυεστερικό RAL 1003
Βαθμός προστασίας από σκόνη και υγρασία IP-44
Βάρος 63 kg
(χωρίς το κοντάρι)
69 kg
(χωρίς το κοντάρι)
Διαστάσεις 210x360x1085
mm (ΜxΠxΥ)
210x410x1085
mm (ΜxΠxΥ)
Διαστάσεις μπάρας GENIUS SPIN 4 & GENIUS SPIN 424
Διαστάσεις μπάρας GENIUS SPIN 6

 

Τρόποι στήριξης

Όπως και κάθε άλλη μπάρα ελέγχου κυκλοφορίας, η μπάρα GENIUS SPIN 424 απαιτεί πολύ σταθερή στήριξη στο έδαφος. O συνιστώμενος τρόπος στήριξης είναι με θεμελίωση της ειδικής βάσης σε λάκκο (σκάμμα), με ελάχιστες διαστάσεις όπως στο παρακάτω σχήμα. Ο λάκκος πρέπει να γεμιστεί με σκυρόδεμα καλής ποιότητας ενώ πρέπει να έχουν περαστεί και σωληνώσεις για την διέλευση των απαιτούμενων καλωδιώσεων.

Στήριξη στο έδαφος μπάρας GENIUS SPIN


Εναλλακτικά, όταν είναι αδύνατον να γίνει η στήριξη όπως παραπάνω, είναι δυνατή η στήριξη σε υπάρχον δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα ικανού πάχους (πάνω από 20 cm). Οι διαστάσεις της βάσης στήριξης είναι όπως στα παρακάτω σχήματα.


Βάση στήριξης αυτόματης μπάρας GENIUS SPIN


Βάση στήριξης αυτόματης μπάρας GENIUS SPIN


Αποσύμπλεξη για χειροκίνηση

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορούμε να αποσυμπλέξουμε τον μηχανισμό ώστε να ανεβάζουμε / κατεβάζουμε το κοντάρι με το χέρι. Για να γίνει αυτό, ανοίγουμε την θυρίδα του μηχανισμού και χρησιμοποιούμε το ειδικό κλειδί αποσύμπλεξης, όπως στο παρακάτω σχήμα.


Αποσύμπλεξη για χειροκίνηση μπάρας GENIUS SPIN


ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να αποφύγουμε πιθανό ατύχημα ή βλάβη του μηχανισμού, όταν εκτελούμε αποσύμπλεξη ή επανασύμπλεξη φροντίζουμε να έχουμε κατεβάσει στον πίνακα ρεύματος, την ασφάλεια που αντιστοιχεί στον μηχανισμό.

 

Ρύθμιση ελατηρίου αντιστάθμισης

       
Ελατήρια αντιστάθμισης για μπάρες GENIUS SPIN

 

 

Η μπάρα διαθέτει ένα ελικοειδές ελατήριο (1) για την αντιστάθμιση του βάρους του κονταριού. Αυτό πιάνει από την μία μεριά στη βάση σχήματος τραμπάλας, μέσω ενός συνδέσμου (2) και από την άλλη στον κορμό της μπάρας μέσω του άγκιστρου συγκράτησης (3).


Ανάλογα με το μήκος του χρησιμοποιούμενου κονταριού και το εάν έχουν τοποθετηθεί σε αυτό πρόσθετα εξαρτήματα (πχ κιτ αρθρωτού κονταριού, ποδιά, κινητό πόδι στήριξης κλπ) πρέπει να επιλέξουμε και το κατάλληλο ελατήριο. Επιπλέον, πρέπει να το ρυθμίσουμε ώστε να πετύχουμε την καλύτερη ισορροπία του κονταριού.

Η διαδικασία ρύθμισης είναι η εξής:

 • Αποσυμπλέκουμε το μηχανισμό.
 • Φέρνουμε το κοντάρι στις 45°.
 • Χαλαρώνουμε τα δύο παξιμάδια (4) του άγκιστρου συγκράτησης του ελατηρίου (3).
 • Περιστρέφουμε το επάνω παξιμάδι μέχρι το κοντάρι να ισορροπεί στις 45°.
 • Σφίγγουμε το κάτω παξιμάδι με το επάνω (κόντρα-παξιμάδι) για να εξασφαλίσουμε τη ρύθμιση του ελατηρίου.
 • Επανασυμπλέκουμε το μηχανισμό.

 


Δήλωση συμμόρφωσης CE

Δήλωση συμμόρφωσης CEΟ κατασκευαστής δηλώνει ότι το συγκεκριμένο προϊόν (SPIN) είναι κατασκευασμένο για να ενσωματωθεί σε μια μηχανή ή να συναρμολογηθεί με άλλες μηχανές για τη δημιουργία μιας μηχανής σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 89/392/EEC και τις μετέπειτα τροποποιήσεις 91/368/EEC, 93/44/EEC και 93/68/EEC. Συμμορφώνεται προς τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας των ακόλουθων Κοινοτικών Οδηγιών: 73/23/EEC και την μετέπειτα τροποποίηση 93/68/EEC. 89/336/EEC και τις μετέπειτα τροποποιήσεις 92/31/EEC και 93/68/EEC.

Επιπλέον, ο κατασκευαστής δηλώνει ότι το προϊόν δεν πρέπει να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το μηχάνημα στο οποίο θα ενσωματωθεί ή του οποίου θα αποτελέσει μέρος έχει εντοπιστεί και έχει δηλωθεί η συμμόρφωσή του με τους όρους της Κοινοτικής Οδηγίας 89/392/EC και τυχόν τροποποιήσεών της από την ισχύουσα εθνική νομοθεσία.

Υπογεγραμμένο αντίγραφο αυτής της δήλωσης συμμόρφωσης θα βρείτε στο εγχειρίδιο εγκατάστασης του προϊόντος.

 
Εγχειρίδια - Φυλλάδια

Εμπορικός κατάλογος
Οδηγίες εγκατάστασης
Οδηγίες χρήσεως
Κατάλογος ανταλλακτικών

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω προϊόντα

Οικονομική πτυσσόμενη μπαριέρα με 3 πόδια γαλβανιζέ DPB-3L

Οικονομική πτυσσόμενη μπαριέρα με 3 πόδια γαλβανιζέ DPB-3L

Κανονική Τιμή: 64,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 44,35 € Με ΦΠΑ: 55,00 €

Τηλεχειριστήριο 3 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού AUTOTECH SM50P

Τηλεχειριστήριο 3 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού AUTOTECH SM50P

Κανονική Τιμή: 24,60 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 14,88 € Με ΦΠΑ: 18,45 €

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας ενσύρματα (πομπός & δέκτης) DFM

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας ενσύρματα (πομπός & δέκτης) DFM

Κανονική Τιμή: 46,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 28,23 € Με ΦΠΑ: 35,00 €

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας με ανακλαστήρα WITT SENSORIC RP-25

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας με ανακλαστήρα WITT SENSORIC RP-25

Κανονική Τιμή: 92,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 52,42 € Με ΦΠΑ: 65,00 €

Μπουτονιέρα πλαστική με ένα πλήκτρο GEBA KDT-1

Μπουτονιέρα πλαστική με ένα πλήκτρο GEBA KDT-1

Χωρίς ΦΠΑ: 23,79 € Με ΦΠΑ: 29,50 €
Φανός ειδοποίησης λειτουργίας στρογγυλός GENIUS GUARD 230V AC

Φανός ειδοποίησης λειτουργίας στρογγυλός GENIUS GUARD 230V AC

Χωρίς ΦΠΑ: 20,81 € Με ΦΠΑ: 25,80 €
Κλειδοδιακόπτης μεταλλικός μίας εντολής GEBA MS-APZ 1-1T/1

Κλειδοδιακόπτης μεταλλικός μίας εντολής GEBA MS-APZ 1-1T/1

Χωρίς ΦΠΑ: 23,79 € Με ΦΠΑ: 29,50 €
Αυτόνομο σύστημα ελέγχου πρόσβασης HEART HA-3020

Αυτόνομο σύστημα ελέγχου πρόσβασης HEART HA-3020

Χωρίς ΦΠΑ: 196,77 € Με ΦΠΑ: 244,00 €

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.