Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυρτών και επίπεδων καθρεπτών ασφαλείας

           
          Καθρέπτες ασφαλείας
           
          Η χρήση των κατόπτρων ως χαρακτηριστικό ασφαλείας, καθώς και ως  μέτρο ασφαλείας, έχει γίνει συνήθης πρακτική στις περισσότερες επιχειρήσεις, επειδή είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να παρέχουν επαρκή προστασία στους υπαλλήλους, στους εργαζομένούς, στους πελάτες καθώς και στα ίδια τα εμπορεύματα. Η εύρεση του σωστού τύπου καθρέφτη για να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας μπορεί να είναι μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να χρειαστεί διαφορετικό είδος για κάθε τοποθεσία. Διότι κάθε χώρος και κάθε τοποθεσία έχουν ξεχωριστές ανάγκες. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, πράγμα το οποίο θα σας δυσκολέψει στην αρχή να βρείτε το σωστό τύπο καθρέπτη. Παρακάτω θα βρείτε μια ανάλυση των πιθανών πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των δύο από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα είδη. Φυσικά μιλάμε για τους  κυρτούς και τους επίπεδους καθρέπτες ασφαλείας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε, όταν προσπαθήσετε να αποφασίσετε για το είδος του καθρέφτη που θέλετε να αγοράσετε είναι η θέση που σκέφτεστε να τον τοποθετήσετε. Για μικρές περιοχές, όπως ένα γραφείο ή μία είσοδος, ένα επίπεδο κάτοπτρο θα είναι η καλύτερη επιλογή, διότι θα  σας επιτρέπει να δείτε καθαρά το περιβάλλον σας χωρίς να σας παρέχει  πανοραμική θέα. (διότι στην περίπτωση των μικρών χώρων επιθυμούμε την εστίαση των πραγμάτων). Για μεγαλύτερες εκτάσεις ή χώρους , ή σε περιπτώσεις που απαιτείται να έχετε εικόνα των πραγμάτων υπό το πρίσμα πολλών γωνιών (δηλαδή δεν θέλετε να εστιάσετε την προσοχή σας σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο ή χώρο), τότε ένα κυρτό κάτοπτρο θα ήταν  πολύ πιο κατάλληλο για εσάς. Για παράδειγμα, εάν θα πρέπει να είστε σε θέση για να δείτε τους διαδρόμους μιας  αποθήκης, για να βεβαιωθείτε ότι ένα κλαρκ δεν θα ρίξει κάτω τις παλέτες με τα προϊόντα σας  , τότε θα χρειαστείτε έναν κυρτό καθρέπτη. Γιατί εσείς δεν θα μπορείτε συνέχεια να είστε σε  θέση να ελέγχετε  ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κίνηση του κεφαλιού σας όλη αυτή την διαδικασία.  Επομένως θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε και να καταλάβετε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του κάθε χώρου σας.

Οι κυρτοί καθρέφτες σας παρέχουν έναν τρόπο για να δείτε διαφορετικές οπτικές γωνίες ενός χώρου από ένα σταθερό σημείο, αλλά θυσιάζουν την ευκρίνεια της του ειδώλου που βλέπετε, για να μπορούν να το κάνουν αυτό. Έτσι, εάν θέλετε να δείτε τι κάνουν οι άνθρωποι, για να βεβαιωθείτε, ότι δεν έχουν κλέψει πράγματα από εσάς, τότε ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση για τις ανάγκες σας. Ένα άλλο όφελος από τη χρήση κυρτών κατόπτρων, είναι ότι μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικούς χώρους. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιους καθρέφτες είναι, ακρυλικό ή ενισχυμένο γυαλί και έτσι τους καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικούς στις καιρικές συνθήκες. Αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μπορεί εύκολα να αχρηστευθούν σε περιπτώσεις πολύ  χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), γιατί θα προσφέρουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές καταστάσεις.

Οι επίπεδοι καθρέπτες ασφαλείας σας προσφέρουν μια σαφή εικόνα, αλλά με το κόστος της προσαρμοστικότητας. Λειτουργούν καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε σταθερούς χώρους όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τι συμβαίνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Το γεγονός ότι μπορούν να τροποποιηθούν σε έναν καθρέφτη για μονόδρομους, τους καθιστά εξαιρετικά χρήσιμους, για να παρακολουθεί κανείς το πάτωμα μιας αποθήκης από το γραφείο, γιατί θα δώσει στους εργαζόμενους έναν τρόπο για να ελέγχουν  το περιβάλλον τους. Ενώ σε εσάς θα παρέχει την δυνατότητα να  βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας κάνουν σωστά την δουλεία τους.

Επομένως κρατώντας κατά νου, όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, θα μπορέσετε να επιλέξετε τον κατάλληλο καθρέπτη για την δική σας περίπτωση. Γενικά  όσον αφορά τις τιμές, θα πρέπει να ελέγξετε και στο διαδύκτιο αλλά και στα κατάλληλα καταστήματα λιανικής πώλησής τους.