Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Μηχανισμός για δίφυλλες ανοιγόμενες αυλόπορτες SW250-2L-8070 Large Kit

Μηχανισμός για δίφυλλες ανοιγόμενες αυλόπορτες SW250-2L-8070 Large Kit

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Availability: καλέστε μας

Κανονική Τιμή: 569,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 330,65 € Με ΦΠΑ: 410,00 €

ή

Γρήγορη Επισκόπηση

Μηχανισμός για δίφυλλες ανοιγόμενες αυλόπορτες και γκαραζόπορτες με βάρος μέχρι 350 κιλά και μήκος μέχρι 4 μέτρα (ανά φύλλο). Είναι κατάλληλος για οικιακή ή επαγγλματική χρήση.
Bookmark and Share

Μηχανισμός για ανοιγόμενες καγκελόπορτες

Double click on above image to view full picture

Σμίκρυνση
Μεγέθυνση

Περισσοτερες Οψεις

 • Μηχανισμός για ανοιγόμενες καγκελόπορτες
 • Μοτέρ για ανοιγόμενες καγκελόπορτες
 • Μοτέρ για ανοιγόμενες γκαραζόπορτες
 • Μοτέρ για ανοιγόμενες αυλόπορτες
 • Μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόπορτες
 • Μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόπορτες
 • Μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόπορτες
 • Μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόπορτες

Λεπτομέρειες

Εάν έχετε μία ανοιγόμενη δίφυλλη καγκελόπορτα μήκους έως 4 μέτρα (ανά φύλλο) που θέλετε να αυτοματοποιήσετε και η χρήση της δεν υπερβαίνει τα 20 ανοιγοκλεισίματα ανά ώρα, τότε ο μηχανισμός SW250 είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Η σύνθεση του μηχανισμού SW250-2L-8070 Large Kit περιλαμβάνει:

 • 2 ηλεκτρομηχανικούς μηχανισμούς (μπράτσα) SW250 ισχύος 280 Watt το καθένα
 • 1 ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου Autotech AT-8070 με δυνατότητες προγραμματισμού για διάφορες απαιτήσεις
 • 1 πλαστικό στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί για τον πίνακα ελέγχου
 • 1 δέκτη ασύρματου τηλεχειρισμού Autotech
 • 2 ασύρματα τηλεχειριστήρια κυλιόμενου κωδικού (rolling code) Autotech
 • 1 ζεύγος φωτοκύτταρα ασφαλείας ενσύρματα DFM
 • 1 κλειδί αποσύμπλεξης σε πιθανή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος
 • 1 σετ υλικών στερέωσης

Ο μηχανισμός συνοδεύεται από αναλυτικές οδηγίες στα Ελληνικά τόσο για το μηχανικό όσο και για το ηλεκτρονικό κομμάτι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε διάφορα αξεσουάρ, όπως επιπλέον τηλεχειριστήρια, εξτρα φωτοκύτταρα ασφαλείας, κεραία, ηλεκτρική κλειδαριά κλπ. 

Βραχίωνας για ανοιγόμενες πόρτες

 


Σε περίπτωση που το μήκος του φύλλου της ανοιγόμενης αυλόθυρας υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα προτείνεται η χρήση ηλεκτρικής κλειδαριάς ασφαλείας βάσει προδιαγραφών.

Αποκτήστε άνεση και ασφάλεια αφού με την εγκατάσταση του μηχανισμού SW250 δεν χρειάζεται να κατεβαίνετε από το αυτοκίνητό σας τις βροχερές μέρες του χειμώνα για να ανοίξετε ή κλείσετε την αυλόπορτα του σπιτιού σας.


Μοτέρ για ανοιγόμενη γκαραζόπορτα με 1 φύλλο

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τάση λειτουργίας μοτέρ 230Vac Μονοφασικό 230 V AC 
Απορροφώμενη ισχύς 280 W
Μέγιστο μήκος φύλλου 4 m (για μήκος θυρόφυλλου πάνω από 2,5 m
συνιστάται η χρήση ηλεκτρικής κλειδαριάς)
Μέγιστο βάρος φύλλου 350 Kg
Μέγιστη συχνότητα χρήσης 35%
Θερμοκρασία λειτουργίας -20°C έως +70°C
Τύπος Μη αντιστρέψιμος ηλεκτρομηχανικός μηχανισμός
με ατέρμονο κοχλία.
Υλικό κατασκευής κορμού Αλουμίνιο
Τυπικός χρόνος ανοίγματος 25-30 sec
Ταχύτητα εμβόλου 1.8 cm/sec
Μέγιστη ώθηση 220 daN
Βαθμός προστασίας από
σκόνη και υγρασία
IP-44
Στροφές κινητήρα 1,400 rpm
Ένταση ρεύματος λειτουργίας 1.8 A
Πυκνωτής 8 μF
Θερμική προστασία περιέλιξης μοτέρ 150°C
Αποσύμπλεξη για χειροκίνηση σε
περίπτωση διακοπής ρεύματος 
Με ειδικό εξάγωνο κλειδί.
Διαδρομή εμβόλου 600 mm
Βάρος μηχανισμού 6 Kg
Διαστάσεις μηχανισμού 970 x 195 x 90 mm
Διατάσεις μηχανισμού SW250
Διατάσεις μηχανισμού SW250

 

Μπράτσο για ανοιγόμενες καγκελόπορτες

 

Απαιτούμενοι χώροι

Για να ανοίγει / κλείνει η πόρτα κατά την επιθυμητή γωνία, πρέπει να τηρηθούν οι παρακάτω διαστάσεις εγκατάστασης. Εάν τοποθετήσετε μόνοι σας τον μηχανισμό πρέπει να τηρήσετε αυστηρά την απαιτούμενη γεωμετρία του παρακάτω σχήματος, διαφορετικά ο μηχανισμός ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα. Για να το πούμε απλά, επειδή η δύναμη του μηχανισμού 'βγαίνει' από την πλευρά των μεντεσέδων είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα 'τρίγωνο' ώστε ο μηχανισμός να κινήσει την πόρτα. Αυτό είναι κάτι που συνήθως παραβλέπουν οι εγκαταστάτες για λόγους ευκολίας καθώς δεν τους βολεύει ο χώρος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα σε βάθος χρόνου.

Απαιτούμενοι χώροι εγκατάστασης EcoMotor SW250
Γωνία ανοίγματος
α
W
(mm)
X
(mm)
Y
(mm)
95° 1530 200 300
110° 1530 230 230

 

Αποσύμπλεξη για χειροκίνηση

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορούμε να αποσυμπλέξουμε τον μηχανισμό ώστε να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα με το χέρι. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούμε το ειδικό εξάγωνο κλειδί, όπως στο παρακάτω σχήμα:


Απασφάλιση μηχανισμού SW250

 

Για να επανασυμπλέξουμε τον μηχανισμό, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα, γυρίζουμε το ίδιο εξάγωνο κλειδί προς την αντίθετη φορά:

Ασφάλιση μηχανισμού SW250

 


Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ο μηχανισμός τύπου SW250 προορίζεται για την αυτοματοποίηση ανοιγόμενων θυρών βάρους μέγιστου βάρους έως 250Κg ανά φύλλο και μέγιστου πλάτους έως 4m ανά φύλλο και είναι κατάλληλος για οικιακή ή εμπορική χρήση. Η εγκατάσταση του είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη (δεν ξεπερνά τις 3 ώρες) με αποτέλεσμα να μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε ηλεκτροκίνητες οι περισσότερες υπάρχουσες ανοιγόμενες θύρες ικανοποιώντας και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Οι μηχανισμοί SW250 κατασκευάζονται αποκλειστικά από αλουμίνιο ενώ έχουν επικάλυψη από ψευδάργυρο για μεγαλύτερη αντοχή, παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία. Oι ανοιγόμενοι μηχανισμοί τύπου SW250 είναι σχεδόν αθόρυβοι, ανθεκτικοί στο χρόνο και πρακτικά χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες συντήρησης. Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει δυνατότητα αποσύμπλεξης του μηχανισμού και χειροκίνητης λειτουργίας της πόρτας με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο. Για την χειροκίνητη λειτουργία απαιτείται η χρήση ειδικών κλειδιών τα οποία παρέχονται αμε κάθε μηχανισμό. Εδώ και πολλά χρόνια, οι ανοιγόμενοι μηχανισμοί SW250 παρέχουν ασφάλεια σε σπίτια, πολυκατοικίες, εξοχικά και εμπορικά καταστήματα κάνοντας πιο άνετη την καθημερινότητα των ιδιοκτητών τους.

 

Ανοιγόμενη πόρταΟ ηλεκτρομηχανικός μηχανισμός SW250 λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου(πίνακα τηλεχειρισμού) και μια ποικιλία συσκευών, όπως φωτοκύτταρα ασφαλείας, φανούς ειδοποίησης, ηλεκτρικές κλειδαριές και extra τηλεχειριστήρια. Το τελικό αποτέλεσμα: είναι ο απόλυτος έλεγχος της πόρτας σας χωρίς συμβιβασμούς. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε μία τυπική εγκατάσταση για τον αυτοματισμό μίας δίφυλλης ανοιγόμενης καγκελόπορτας.

 

Ανοιγόμενη πόρταΟ μηχανισμός SW250 τοποθετείται συνήθως από την εσωτερική πλευρά χωρίς να επεμβαίνει ιδιαίτερα στην αρχιτεκτονική αισθητική της πύλης του σπιτιού σας ή του καταστήματός σας. Η αυτόματη λειτουργία της πόρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί  με διαφορετικούς τρόπους όπως μέσω ενός πομπού τηλεχειρισμού με τυπική εμβέλεια 50m (με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν παρεμβολές στην περιοχή) με δυνατότητα αύξησης της εμβέλειας μέσω μιας κεραίας. Σε κάθε περίπτωση όμως βάση κανονισμού θα πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή με την πόρτα. Έτσι για μεγαλύτερες αποστάσεις  προτιμούμε ενσύρματους τρόπους χειρισμού όπως μπουτονιέρες απλές ή με κλειδί. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και έλεγχος της πόρτας μέσω του κοινού θυροτηλεφώνου του σπιτιού σας. Ο πίνακας τηλεχειρισμού δέχεται εντολή ολικού και μερικού ανοιγοκλεισίματος μέσω του τηλεχειριστηρίου. Ο πίνακας ελέγχου παρέχει πολλές δυνατότητες ελέγχου και λειτουργίες ασφαλείας. Για την ασφαλέστερη λειτουργία του μηχανισμού, είτε η πόρτα είναι μονόφυλλη είτε είναι δίφυλλη απαιτούνται συνήθως δύο ζεύγη φωτοκυττάρων έτσι ώστε να καλύψουν αποτελεσματικά όλο τον χώρο περιμετρικά της πόρτας.

Για μεγαλύτερη οικονομία και άνεση ο μηχανισμός διατίθεται και σε μορφή kit.


Μοτέρ για ανοιγόμενες αυλόπορτες

 

Οι μηχανισμοί για ανοιγόμενες θύρες απαιτούν καλή μελέτη της γεωμετρίας του χώρου για να δουλέψουν σωστά.

Ένας λόγος είναι ότι τα σημεία όπου στηρίζονται, τόσο στο σταθερό μέρος (πχ τοίχος, κολώνα) όσο και στο κινητό μέρος (θυρόφυλλο) πρέπει να είναι σε συγκεκριμένες ώστε ο μηχανισμός να μπορεί να δώσει την απαιτούμενη δύναμη για να λειτουργήσει την πόρτα. Εάν για παράδειγμα έχουμε ένα μηχανισμό τύπου μπράτσου και αυτός εγκατασταθεί πολύ κοντά στον άξονα των μεντεσέδων του φύλλου, τότε η δύναμη που βάζει δεν θα μεταφράζεται στη μεγάλη ροπή που απαιτείται για να κινήσει το φύλλο. Εάν πάλι εγκατασταθεί πολύ μακριά από τον άξονα των μεντεσέδων του φύλλου, τότε πιθανόν να μην επαρκεί η διαδρομή του μηχανισμού για να μας δώσει μεγάλη γωνία ανοίγματος (πχ 120°).


Γενικά για τους μηχανισμούς ανοιγόμενων θυρών

Για την επιλογή του ιδανικού συστήματος ανοιγόμενου μηχανισμού θα πρέπει να γνωρίζετε:

 • τις διαστάσεις του κάθε φύλλου
 • το κατά προσέγγιση βάρος του
 • το υλικό κατασκευής του
 • εάν η πόρτα είναι καγκελόπορτα (περνάει αέρας) ή τυφλή
 • την συχνότητα χρήσης


Οι ανοιγόμενες πόρτες εξακολουθούν να είναι από τα πιο δημοφιλή είδη για γκαραζόπορτες και αυλόπορτες είτε πρόκειται για ένα φύλλο είτε για δύο. Οι μηχανισμοί που προορίζονται για την αυτοματοποίηση των θυρών αυτών ειναι συνήθως ηλεκτρομηχανικοί πωλούνται μεμονωμένοι ή σε μορφή "kit". Tα kit  ανοιγόμενων μηχανισμών χρησιμοποιούνται τόσο για οικιακές και εμπορικές εφαρμογές σε σπίτια, πολυκατοικίες και εξοχικές κατοικίες όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές σε εταιρίες, parking αυτοκινήτων και εργοστάσια με πολύ συχνή χρήση. Υπάρχουν πολλά  μοντέλα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα  μεγεθών και βαρών.

 

Αυτόματη ανοιγόμενη γκαραζόπορτα

 

Όλοι οι τύποι ανοιγόμενων κινητήρων είναι εφοδιασμένοι με ένα εγχειρίδιο εγκατάστασης και τεχνικών προδιαγραφών. Είναι γνωστό πως οι ανοιγόμενες πόρτες αυτοματοποιούνται δυσκολότερα από τις συρόμενες και έχουν μεγαλύτερο κόστος. Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η ανεμοπίεση που ασκείται στο θυρόφυλλο κατά το άνοιγμα ή κλείσιμό του.Για τους  παραπάνω λόγους η επιλογή του κατάλληλου μηχανισμού θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης λαμβάνοντας υπόψιν ακόμα και την τοποθεσία εγκατάστασης. Για παράδειγμα στα νησιά πρίν την εγκατάσταση κάποιου ανοιγόμενου μηχανισμού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και οι ισχυροί άνεμοι ενώ σε εσωτερικούς ακόμα και εξωτερικούς πιο προστατευμένους χώρους από ανεμοπιέσεις δεν είναι απαραίτητο.

Η Next Systems μπορεί να σας προμηθεύσει με μηχανισμούς ανοιγόμενων θυρών επώνυμων οίκων του εξωτερικού για οικιακές, εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Μια αυτοματοποιημένη πόρτα αποτελεί εμπόδιο σε πιθανούς εισβολείς ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την καθημερινότητα σας.

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για  την επιλογή του πλέον κατάλληλου προϊόντος, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας  ανάγκες. Επικοινωνήστε μαζί μας για να επιλέξουμεμαζί την βέλτιστη τεχνικά και οικονομικά λύση.

 Εγχειρίδια - Φυλλάδια

Αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης μηχανισμού SW250 στα Ελληνικά
Απαιτούμενες μηχανικές και ηλεκτρικές υποδομές για την εγκατάσταση του μηχανισμού SW250
Απαιτούμενοι χώροι για την εγκατάσταση του μηχανισμού SW250

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.