Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Μοτέρ κεντρικό για ρολά με άξονα Φ60mm ACM UNITITAN E-HR

Μοτέρ κεντρικό για ρολά με άξονα Φ60mm ACM UNITITAN E-HR

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Availability: καλέστε μας

Χωρίς ΦΠΑ: 120,97 € Με ΦΠΑ: 150,00 €
ή

Γρήγορη Επισκόπηση

Ηλεκτροκινητήρας 230V AC κατάλληλος για μεταλλικά ρολά ασφαλείας που διαθέτουν άξονα με ελατήρια αντιστάθμισης βάρους. Προσαρμόζεται στο κέντρο του άξονα διαμέτρου Φ60mm ο οποίος έχει κουτιά (τύμπανα) ελατηρίων διαμέτρου 200mm ή 220mm. Διαθέτει ενσωματωμένο ηλεκτρόφρενο ασφαλείας και καλώδιο σύνδεσης.

Bookmark and Share

Μοτέρ για ρολά ασφαλείας

Double click on above image to view full picture

Σμίκρυνση
Μεγέθυνση

Περισσοτερες Οψεις

 • Μοτέρ για ρολά ασφαλείας
 • Μοτέρ για ρολά ασφαλείας
 • Μοτέρ για ρολά ασφαλείας
 • Μοτέρ για ρολά ασφαλείας

Λεπτομέρειες

Κεντρικό μοτέρ ρολών ασφαλείας, τύπου UniTitan E, της Ιταλικής εταιρείας ACM S.r.l. Ο κινητήρας είναι κατάλληλος για ηλεκτροκίνηση ρολών ασφαλείας που διαθέτουν άξονα με σπειρωειδή ελατήρια αντιστάθμισης βάρους. Το μοτέρ προσαρμόζεται σε άξονα διαμέτρου 60mm και τύμπανα (έδραση ελατηρίων) Φ200 / Φ220mm. Η ροπή του μοτέρ είναι 145Nm ενώ η τροφοδοσία του είναι 230 Volt AC (μονοφασικό ρεύμα). Διαθέτει ενσωματωμένους τερματικούς διακόπτες και ηλεκτρόφρενο ενώ η αποσύμπλεξη (χειροκίνηση ρολού) πραγματοποιείται μέσω ντίζας. Στην συσκευασία επίσης περιλαμβάνεται καλώδιο μεγάλου μήκους για διευκόλυνση της εγκατάστασης.

 

Μοτέρ για ρολλά ασφαλείαςΟ μηχανισμός είναι μη αντιστρέψιμος (όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί, το ρολλό δεν μπορεί να ανοίξει με το χέρι) και συνοδεύεται από ντίζα και συσκευή αποσύμπλεξης (“κουκουνάρα”) για αποσύμπλεξη του ηλεκτρόφρενου και εσωτερική χειροκίνηση του ρολλού σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Κεντρικά μοτέρ ρολών


Γενικά χαρακτηριστικά

 • Κορμός μοτέρ και τύμπανο κατασκευασμένα από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο.
 • Γρανάζια και ρουλεμάν κατασκευασμένα από χάλυβα.
 • Το τύμπανο εδράζεται σε ρουλεμάν.
 • Ο άξονας του μοτέρ εδράζεται σε διπλά ρουλεμάν.
 • Ασύγχρονο μοτέρ 4 πόλων, με ταχύτητα περιστροφής 1400 rpm
 • Μόνωση Class B (NEMA motor insulation temperature rating)
 • Θερμική προστασία μοτέρ: 160°C
 • Εύκολη ρύθμιση τερματικών διακοπτών ανοιχτής και κλειστής θέσης
 • Κατάλληλο για ρολλά ύψους έως 6m
 • Καλώδιο σύνδεσης: 4×1 mm²
 • Θερμοκρασία λειτουργίας: -20°C έως +85°C
 • Ενσωματωμένο ηλεκτρόφρενο με δυνατότητα αποσύμπλεξης μέσω ντίζας

 

Συνδεσμολογία μοτέρ

ACM μοτέρ ρολών
 

Πρόκειται για ένα μοτέρ το οποίο αποτελεί την Νο1 επιλογή για τους κατασκευαστές, εμπόρους και εγκαταστάτες ρολών καθώς είναι αξιόπιστο, ποιοτικό, εύκολο στην εγκατάσταση και έχει ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή. 


Μηχανισμός για μεταλλικά ρολά ασφαλείαςΤεχνικά χαρακτηριστικά

  Τύπος Μη αντιστρέψιμος μηχανισμός κεντρικού μοτέρ.
  Ηλεκτρόφρενο ΝΑΙ
  Αποσύμπλεξη για χειροκίνηση ΝΑΙ
Περιλαμβάνεται ντίζα και συσκευή αποσύμπλεξης.
  Τάση λειτουργίας 230 V AC (50 Hz)
  Ένταση 2.7 A
  Απορροφώμενη ισχύς 630 W
  Πυκνωτής 20 μF
  Ροπή 145 Nm
  Στάνταρ διάμετρος άξονα 60 mm (Φ60)
  Στάνταρ διάμετρος τυμπάνου
  Περιλαμβάνεται προσαρμογέας για διάμετρο 220 mm.
200 mm (Φ200)
  Θερμική προστασία περιέλιξης μοτέρ 160°C
  Θερμοκρασία λειτουργίας -20°C έως +55°C
  Ονομαστική περιστροφική ταχύτητα 10 RPM
  Μέγιστος συνεχής χρόνος λειτουργίας 4 min
  Μέγιστο ύψος ρολλού 6 m
  Μέγιστο βάρος κουρτίνας ρολλού με τύμπανο
  διαμέτρου 200mm   
160 Kg
  Βάρος μοτέρ
8 Kg
  Διαστάσεις 200×380 mm

Mοτέρ κεντρικό για ρολά με ελατήρια GENIUS Shutter

 

Οδηγίες εγκατάστασης

 

Εγκατάσταση κεντρικού μοτέρ ACM UniTitan/Titan

 • Ανοίγουμε μία τρύπα Φ10, στο επάνω μέρος του άξονα και σε απόσταση 5 cm από το κέντρο του άξονα.
 • Αφαιρούμε τις βίδες M10 από το τύμπανο του μοτέρ.
 • Αφαιρούμε τα δύο μισά (πάνω & κάτω) του τυμπάνου του μοτέρ, ξεβιδώνοντας τις δύο βίδες M8 (χρησιμοποιώντας κλειδί άλλεν 6 mm).
 • Αφαιρούμε προσεχτικά τη μαύρη πλαστική λωρίδα που αποτελεί το ρουλμάν του τυμπάνου του μοτέρ. Η λωρίδα είναι καλυμμένη με γράσο οπότε πρέπει να προσέξουμε να μην κολλήσει σκουπίδια. Δεν αφαιρούμε το γράσο.
 • Αφαιρούμε τα δύο μισά (πάνω & κάτω) του κορμού του μοτέρ, ξεβιδώνοντας τις τέσσερις βίδες M8 (χρησιμοποιώντας κλειδί άλλεν 6 mm).
 • Εάν απαιτείται, τοποθετούμε τον λευκό πλαστικό προσαρμογέα διαμέτρου του άξονα, τοποθετώντας τον με βάση την τρύπα Φ10 που έχουμε ήδη ανοίξει.
 • Ενώνουμε τα δύο μισά (πάνω & κάτω) του κορμού του μοτέρ, βιδώνοντας τις τέσσερις βίδες M8 (χρησιμοποιώντας κλειδί άλλεν 6 mm), ώστε να αγκαλιάζει τον άξονα του ρολλού.
 • Βιδώνουμε την μία βίδα Μ10 (αυτή με το εξαγωνικό κεφάλι που δεν φέρει παξιμάδι) στην τρύπα Φ10 (χρησιμοποιώντας γαλλικό κλειδί 17 mm), με τρόπο ώστε να περάσει στο εσωτερικό του άξονα.
 • Τοποθετούμε προσεχτικά στη θέση της τη μαύρη πλαστική λωρίδα που αποτελεί το ρουλμάν του τυμπάνου του μοτέρ.
 • Ενώνουμε τα δύο μισά (πάνω & κάτω) του τυμπάνου του μοτέρ, βιδώνοντας τις δύο βίδες M8 (χρησιμοποιώντας κλειδί άλλεν 6 mm).
 • Βιδώνουμε την άλλη βίδα Μ10 (αυτή με το εξαγωνικό κεφάλι που φέρει παξιμάδι) όσο σφιχτά απαιτείται για να σταθεροποιήσει το μοτέρ στον άξονα του ρολλού (χρησιμοποιώντας γαλλικό κλειδί 17 mm).
 • Εάν απαιτείται, τοποθετούμε τον μαύρο πλαστικό προσαρμογέα διαμέτρου των τυμπάνων ελατηρίων, κουμπώνοντάς τον τον στο επάνω μέρος του τυμπάνου του μοτέρ.
 • Κρατάμε τραβηγμένη την ντίζα της αποσύμπλεξης ώστε να μπορούμε να περιστρέψουμε το τύμπανο του μοτέρ με το χέρι. Περιστρέφουμε χειροκίνητα το τύμπανο κατά 1 στροφή, κατά την φορά που περιστρέφεται το τύμπανο όταν κατεβαίνει το ρολλό.
 • Συνδέουμε το επάνω μέρος της κουρτίνας του ρολλού με το τύμπανο του μοτέρ. Για τον σκοπό αυτό βιδώνουμε την αντίστοιχη βίδα M10, μαζί με την ροδέλα της, στο σπείρωμα του επάνω μισού του τυμπάνου του μοτέρ (χρησιμοποιώντας γαλλικό κλειδί 17 mm).
 • Ανοίγουμε δύο τρύπες στον άξονα: μία για το καλώδιο του μοτέρ και μία για την ντίζα της αποσύμπλεξης. Φροντίζουμε οι τρύπες να μην έχουν κοφτερά χείλη που μπορεί να τραυματίσουν το καλώδιο ή την ντίζα.
 • Περνάμε από την πρώτη τρύπα στο εσωτερικό του άξονα το καλώδιο 4×1.0 mm² που συνοδεύει το μοτέρ (φροντίζουμε ώστε το καλώδιο να μένει μακριά από τα κινούμενα μέρη του ρολλού). Το καλώδιο βγαίνει από την άκρη του άξονα, στο πλάϊ του ρολλού. κάνουμε την σύνδεση του καλωδίου (στις 3 επαφές της κλέμας και στον κορμό του μοτέρ). Ασφαλίζουμε το καλώδιο, ώστε να μην έρθει σε επαφή με κινούμενα μέρη του ρολλού, σφίγγοντάς το με δεμάτικό επάνω στον άξονα.
 • Περνάμε από την πρώτη τρύπα στο εσωτερικό του άξονα την ντίζα της αποσύμπλεξης (φροντίζουμε ώστε η ντίζα να μένει μακριά από τα κινούμενα μέρη του ρολλού και να κάμπτεται όσο πιο ομαλά γίνεται). Η ντίζα βγαίνει από την άκρη του άξονα, στο πλάϊ του ρολλού. Για να περάσει η ντίζα πρέπει πρώτα να την αποσυνδέσουμε από την περιστροφική λαβή ενεργοποίησης της αποσύμπλεξης.
 • Βεβαιωνόμαστε ότι το ρολλό είναι συνδεδεμένο στο τύμπανο και κατεβασμένο. Βεβαιωνόμαστε επίσης ότι το μοτέρ είναι συμπλεγμένο (το τύμπανο δεν μπορεί να περιστραφεί χειροκίνητα). Εάν δεν είναι συμπλεγμένο, ελέγχουμε ότι η ντίζα λειτουργεί σωστά (το συρματόσχοινο κινείται ελεύθερα πέρα-δώθε στον σωλήνα) και δεν τσακίζει ή κάνει απότομες στροφές.
 • Ρυθμίζουμε τον διακόπτη που αντιστοιχεί στην κλειστή θέση του ρολλού (μπορεί να είναι είτε ο I. είτε ο II. ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασης του μοτέρ - βλέπε σχετικό σχήμα παρακάτω). Για τον σκοπό αυτό περιστρέφουμε το κοντινό του μαύρο πλαστικό παξιμάδι μέχρι αυτό να πιέζει τόσο τον διακόπτη ώστε να ακούσουμε το χαρακτηριστικό κλικ του.
 • Ρυθμίζουμε τον διακόπτη που αντιστοιχεί στην ανοιχτή θέση του ρολλού (τον απέναντι διακόπτη), περιστρέφοντας το μαύρο πλαστικό παξιμάδι που αντιστοιχεί σε αυτόν. Η ρύθμιση γίνεται με διαδοχικές δοκιμές, με προσοχή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τυλίξει στον άξονα του ρολλού όλο το μήκος της κουρτίνας. Τις δοκιμές τις κάνουμε πάντα με ηλεκτροκίνητη λειτουργία - όχι χειροκίνητα.


Εγκατάσταση κεντρικού μοτέρ ACM Shutter


Στο επόμενο σχήμα φαίνεται ο τρόπος που η κουτρίνα του ρολλού συνδέεται με το τύμπανο του μοτέρ καθ΄ς και η χρήση του προσαρμογέα (στην περίπτωση που το μοτέρ έχει τύμπανο Φ200 και τα κουτιά των ελατηρίων έχουν διάμετρο Φ220).

Εγκατάσταση κεντρικού μοτέρ ACM UniTitan/Titan

Οι διακόπτες τερματικών θέσων (κόβουν το ρεύμα προς το μοτέρ όταν η πόρτα είναι αντίστοιχα τελείως ανοιχτή ή τελείως κλειστή) ενεργοποιούνται από έναν μαύρο πλαστικό φορέα που μετακινείται πέρα-δώθε καθώς το ρολλό ανεβαίνει & κατεβαίνει. Πλαστικά παξιμάδια στηριγμένα στον φορέα, μας δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσουμε με ακρίβεια την ανοιχτή και την κλειστή θέση του ρολλού. Το ποιός διακόπτης (δηλαδή ο I. ή ο II.) αντιστοιχεί στην κλειστή θέση του ρολλού και ποιός στην ανοιχτή, εξαρτάται από τον τρόπο εγκατάστασης του μοτέρ, φαίνεται στα παρακάτω σχήματα:

Εγκατάσταση κεντρικού μοτέρ ACM UniTitan/Titan


Η εταιρεία μας μπορεί να σας προμηθεύσει επίσης με μεταλλικά ρολλά ασφαλείας

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω προϊόντα

Μηχανισμός για συρόμενες πόρτες βάρους έως 600kg SL600 Small Kit

Μηχανισμός για συρόμενες πόρτες βάρους έως 600kg SL600 Small Kit

Κανονική Τιμή: 296,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 192,74 € Με ΦΠΑ: 239,00 €

Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με δέκτη για ρολά ασφαλείας Autotech R2010

Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου με δέκτη για ρολά ασφαλείας Autotech R2010

Κανονική Τιμή: 67,65 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 43,55 € Με ΦΠΑ: 54,00 €

Τηλεχειριστήριο 3 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού AUTOTECH SM50P

Τηλεχειριστήριο 3 πλήκτρων κυλιόμενου κωδικού AUTOTECH SM50P

Κανονική Τιμή: 24,60 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 14,88 € Με ΦΠΑ: 18,45 €

Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Bernal Gamma 600

Μηχανισμός για γκαραζόπορτες οροφής Bernal Gamma 600

Κανονική Τιμή: 249,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 183,06 € Με ΦΠΑ: 227,00 €

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας ενσύρματα (πομπός & δέκτης) DFM

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας ενσύρματα (πομπός & δέκτης) DFM

Κανονική Τιμή: 46,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 28,23 € Με ΦΠΑ: 35,00 €

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας με ανακλαστήρα WITT SENSORIC RP-25

Σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας με ανακλαστήρα WITT SENSORIC RP-25

Κανονική Τιμή: 92,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 54,84 € Με ΦΠΑ: 68,00 €

Συσκευή εξωτερικής αποσύμπλεξης βαρέως τύπου VDS BLINDOR

Συσκευή εξωτερικής αποσύμπλεξης βαρέως τύπου VDS BLINDOR

Κανονική Τιμή: 59,00 €

Special Price Χωρίς ΦΠΑ: 44,35 € Με ΦΠΑ: 55,00 €

Φανός ειδοποίησης λειτουργίας ACM GLITTER 230 VAC

Φανός ειδοποίησης λειτουργίας ACM GLITTER 230 VAC

Χωρίς ΦΠΑ: 14,52 € Με ΦΠΑ: 18,00 €

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.