Συνέχεια στο Κυρίως Περιεχόμενο »

Πως να επιλέξετε καθρέπτες ασφαλείας

           
         
Εσωτερικοί καθρέπτες επιτήρησης   Εσωτερικοί καθρέπτες επιτήρησης
           
         

Οι καθρέπτες ασφαλείας χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Σε καθρέπτες εξωτερικής χρήσης για οδικές εφαρμογές καθώς και σε καθρέπτες εσωτερικής χρήσης για επιτήρηση καταστημάτων, αποθηκών ή άλλων χώρων. Αποτελούν μία οικονομική λύση για την επίτευξη ασφάλειας σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους. Η στήριξή τους γίνεται σε σωλήνα ή τοίχο.

Εσωτερικοί καθρέπτες ασφαλείας
Οι εσωτερικοί καθρέπτες κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας τα οποία είναι ανθεκτικά στις μηχανικές καταπονήσεις, στις αλλοιώσεις και άλλου είδους φθορές. Οι καθρέπτες εσωτερικής χρήσης από την μπροστινή πλευρά αποτελούνται από έναν φακό κυρτού σχήματος, ώστε να είναι εφικτή η ορατότητα σε ένα ευρή πεδίο του χώρου, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από αργυλιούχο ακρυλικό υλικό. Περιμετρικά υπάρχει πλαστικό περίβλημα για την στερέωση του φακού. Στο πίσω μέρος του καθρέπτη υπάρχει βάση η οποία επιτρέπει την στρερέωσή του σε σωλήνα ή επίπεδη επιφάνεια (τοίχο). Για εσωτερικές εφαρμογές συνήθως επιλέγονται καθρέπτες μικρής ή μεσαίας διαμέτρου 35, 45 ή 60 εκατοστών.

Εφαρμογές εσωτερικών καθρεπτών ασφαλείας
Οι εσωτερικοί καθρέπτες ασφαλείας χρησιμοποιούνται συνήθως για την επιτήρηση καταστημάτων όπως super markets, πολυκαταστήματα, ταμεία, τράπεζες, ψιλικατζίδικα, περίπτερα, φούρνους και γενικά σε χώρους όπου είναι δύσκολη η παρακολούθηση όπως κρυφα σημεία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι επίσης σε αποθήκες όπου κινούνται περονοφόρα οχήματα (κλαρκ) καθώς αποφεύγονται συγκρούσεις με δομικά στοιχεία του κτιρίου, όπως κολώνες, τοίχοι, ράφια κλπ.

Εξωτερικοί καθρέπτες ασφαλείας
Οι κυκλικοί καθρέπτες ασφαλείας εξωτερικής χρήσης κατασκευάζονται από πλαστικό υλικό υψηλής ποιότητας μέσω του οποίου επιτυγχάνεται υψηλή αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, στην υπεριώδη ακτινοβολία UV του ηλίου, και γενικά στην φθορά λόγω χρόνου. Οι καθρέπτες αποτελούνται από έναν φακό αργυλιούχου ακρυλικού υλικού ώστε να επιτυγχάνεται αντανάκλαση των ειδώλων και ένα πλαστικό περιμετρικό κάλλυμα το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνει και γείσο (καπελάκι). Η διάμετρος του φακού ποικίλει ανάλογα την εφαρμογή. Δεν υπάρχει κάποιος μαθηματικός τύπος επιλογής του μεγέθους ενός καθρέπτη, ωστόσο ισχύει η βασική αρχή η οποία ορίζει ότι όσο πιο μεγάλη είναι η απόσταση τόσο πιο μεγάλη διάμετρος φακού απαιτείται. Για παράδειγμα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι χρόνοι αντίδρασης των οδηγών μικροί, καλό είναι να επιλέγονται καθρέπτες μεγάλης διαμέτρου 80, 90 ή 100cm. Στο πίσω μέρος του καθρέπτη υπάρχει βάση για στερέωση σε σωλήνα ή τοίχο.

Εφαρμογές εξωτερικών καθρεπτών ασφαλείας
Οι εξωτερικοί καθρέπτες ασφαλείας χρησιμοποιούνται σε διάφορες οδικές εφαρμογές όπου υπάρχει χαμηλή ορατότητα σε στροφές ή διαστραυρώσεις. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι επίσης σε χώρους στάθμευσης όπου υπάρχει συχνή διέλευση αυτοκινήτων ή πεζών, σε στενά γκαράζ με χαμηλή ορατότητα και σε χώρους εκτέλεσης έργων.

Εγκατάσταση σε τοίχο
Συνήθως οι καθρέπτες ασφαλείας έχουν βάση για να στερεώνονται σε σωλήνα. Ωστόσο είναι δυνατή η τοποθέτησή τους σε επίπεδη επιφάνεια χρησιμοποιώντας έναν ειδικό βραχίωνα κατάλληλο για στήριξη σε τοίχο. Ο βραχίωνας είναι κατασκευασμένος από γαλβανιζέ σωλήνα διαμέτρου 60mm και διαθέτει πλαστική τάπα στο επάνω μέρος.

 

Δείτε τους καθρέπτες ασφαλείας που διαθέτει η εταιρεία μας